Tokrat smo pripravljali kosilo. Na začetku nam je g. Marko podal navodila in pojasnil, zakaj je potrebno jed pripraviti na način, kot je bil opisan v receptu. Po prikazu nekaj kuharskih skrivnosti smo začeli s pripravami, sekljanjem, rezanjem, ribanjem. Vsaka družina je pripravila eno jed, tako da smo na koncu imeli kar 6 “hodov”.
Po molitvi smo začeli z brokolijevo juho s cuketami, nadaljevali s kremno porovo juho, nato so sledila piščančja prsa polnjena s špinačo in mascarponijem ter širokimi rezanci, glavno jed smo zaključili s flambiranimi zrezki z rižoto in čebulno omako. Navdušeno smo opazovali flambiranje.
Za sladici smo si privoščili jabolčno pito in bananino kremo.
Na koncu smo se še zahvalili za okusne jedi, se nasmehnili za skupinsko fotografijo in pospravili za seboj.
G. Marko in sestra Magdalena nas razveseljujeta s to malo drugačno pastoralo. Seveda komaj čakamo, da bomo tudi doma uporabili pridobljeno znanje.
Stane Zver